"Арсеній Яценюк віддав низку доручень щодо заводу ім. Малишева"

8 травня 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив надати пропозиції стосовно державного замовлення та зовнішньоекономічних контрактів для Харківського заводу транспортного машинобудування ім. Малишева. Про це він сказав на виїзному засіданні Уряду в Харкові в середу, 7 травня. Про це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ

Арсеній Яценюк звернувся до Міністра економіки Павла Шеремети провести зустріч із керівництвом заводу ім. Малишева і разом із Міністерством оборони подати на розгляд Кабінету Міністрів чітку пропозицію щодо державного замовлення на поточний рік.

Глава Уряду також доручив Міністерству закордонних справ разом із Міністерством економіки, Міноборони і «Укроборонпромом» в десятиденний термін поінформувати Уряд щодо можливостей зовнішньоекономічних контрактів для цього заводу: «Де ми можемо отримати додаткові ринки для постачання продукції військового призначення, яка виготовляється заводом ім. Малишева. Щоб вона була якісна й конкурентна і щоб ці замовлення були невідкладно зроблені».

 «Сподіваюся, що ми з західними партнерами здатні домовитися, щоб отримати додаткові замовлення», – зазначив він.

Окрім цього, за його словами, «розібратися і у фінансовому становищі заводу»: «Там неоплачені борги тягнулися десятиліттями».

Глава Уряду наголосив на необхідності інвестиційної програми для заводу ім. Малишева, «яка б дала чітку картину, як заводу вийти з поточного стану і отримати додаткові замовлення». Для цього, за його словами, частина ресурсу буде задіяна з бюджету, «але більша частина - це кредитний ресурс в тому випадку, якщо ми побачимо реальні проекти».

 «Прошу протягом десяти днів доповісти Кабінету Міністрів України, що зроблено і що необхідно від Уряду», – підкреслив Арсеній Яценюк. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua