"Астана готова до нормандського формату"

ДОМОВЛЕНОСТІ
17 сiчня 2015

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв висловив Президентові та народу України свої співчуття щодо трагедії біля міста Волноваха. В ході телефонної розмови він запевнив Петра Порошенка у підтримці України та солідарності в прагненні врегулювати ситуацію на Донбасі й відновити мир.

Глава держави запевнив казахстанського колегу у високій оцінці його зусиль, зокрема готовності надати майданчик в Астані для продовження мирних переговорів у нормандському форматі (Нурсултан Назарбаєв підтвердив готовність сприяти проведенню цього заходу). У цьому розрізі Петро Порошенко нагадав про брак конструктивної позиції російської сторони у погодженні порядку денного та проекту висновків зустрічі на рівні міністрів закордонних справ у Берліні 12 січня.

Також він висловив занепокоєння через різку ескалацію ситуації та значне збільшення обстрілів позицій українських Збройних сил. Як повідомляє прес-служба глави держави, потім президенти продовжили діалог щодо економічної, енергетичної та військово-технічної співпраці.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua