Телефонну розмову із Прем’єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом Президент Петро Порошенко розпочав словами подяки за підтримку України та її територіальної цілісності. «Я щиро вдячний за ту неймовірну солідарність та ваші зусилля, які зробили тему агресії проти України основною на порядку денному саміту «Великої двадцятки» в австралійському Брісбені», — заявив глава Української держави. 

Він запевнив Тоні Ебботта, що українці цінують те, що Австралія, така далека і водночас дружня для нас, зайняла чітку позицію щодо підтримки мирного врегулювання ситуації на Донбасі й засудила порушення міжнародного права.

На це Прем’єр-міністр Австралії відреагував словами, що всі лідери демократичного світу під час саміту одностайно виявили підтримку Україні та її територіальній цілісності. Він наголосив, що нині в Україні триває боротьба за свободу і демократію, і підтримка всього цивілізованого світу — на боці України. Також він запросив Петра Порошенка відвідати Австралію з візитом до кінця цього року, повідомляє прес-служба Президента.