"Австрійський банк розвитку виділить 100 мільйонів доларів на енергоефективні проекти в Україні"

22 серпня 2013

ІНВЕСТИЦІЇ. Австрійський банк розвитку виділить 100 мільйонів доларів на енергоефективні проекти в Україні. Про це заявив представник Франкфуртської школи фінансів та управління Іван Корякін, передає прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності).

«Планується, що інвестиційний портфель банку на енергоефективні проекти складатиме 100 мільйонів доларів. Фінансування проводитиметься на загальноприйнятих комерційних відсотках терміном на 5 років. Для малого та середнього бізнесу - це цікавий сегмент», - зауважив він.

Іван Корякін зазначив, що від українських банків, через які буде йти фінансування, очікують наявність «Центру експертизи», а також залучення до роботи енергоаудиторів.

Наразі Австрійський банк розвитку проводить дослідження енергоефективного потенціалу України, необхідність фінансування та пошук потенційних банківських установ для подальшої співпраці. Фінансова установа, яка стане партнером Австрійського банку, отримає від 5 до 25 мільйонів євро на підтримку проектів енергоефективності та відновлюваної енергетики. Кошти, що отримає український банк, виділятимуться за спеціальною програмою, яку запропонує Австрійський банк розвитку. Наразі банк працює за аналогічною схемою в декількох Європейських країнах, а також на Балканах та в Туреччині. 

РБК-Україна



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua