"Автономію визнали тимчасово окупованою"

16 квiтня 2014

Верховна Рада ухвалила Закон «Про забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованій території України», згідно з положеннями якого тимчасово окупована територія є невід’ємною частиною території України, на яку поширюється чинність Конституції та законів України. Документ визначає, що тимчасово окупованою територією є Автономна Республіка Крим і місто Севастополь. 

Під час проведення виборів Президента, народних депутатів, всеукраїнського референдуму голосування громадян України на тимчасово окупованій території не організовується і не проводиться, але громадяни зможуть проголосувати на іншій території держави, повідомляє РБК-Україна. Діяльність будь-яких органів, їхніх посадових осіб на цій території вважається незаконною, якщо їх створено чи призначено у порядку, не передбаченому законодавством України.

Як зазначив Голова ВР Олександр Турчинов, у Кабміні планують створити окремий департамент щодо окупованих територій та ввести посаду віце-прем’єр-міністра або міністра з питань АРК. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua