АВТОПРОМ. Продаж машин в Європі впав за перше півріччя. Динаміка цього падіння стала найгіршою за останні 20 років. Криза змушує уряди заощаджувати на державних витратах і розпалює безробіття.

За останніми даними 12,2% населення єврозони не має роботи. Автовиробники скаржаться: не маючи стабільного прибутку, люди обходять стороною автосалони. Європейські виробники змушені закривати заводи.

За офіційними даними Асоціації європейських автовиробників, продажі машин в Євросоюзі впали на 6,6%. У Франції показник становив 11,2%, в Італії трохи менше – мінус 10,3%. Продажі в Німеччині скоротилися на 8,1%. А от у Великій Британії – зросли аж на 10%.

Німецькі виробники впевнено пройшли смугу кризових перешкод минулого року, але таки не втрималися на початку 2013 року. Так само несподівано впали продажі виробників автомобілів дорожчого сегменту: втрат зазнали BMW та Audi.

Італійські компанії скаржаться: у людей і без того немає грошей, тому високі податки та дорогі страховки тільки ще більше відбивають бажання купувати нову машину. Європейський ринок сподівається на допомогу урядів. 

Copyright © 2013 euronews