"Автошляхи на роздоріжжі реформ"

12 лютого 2015

Міністерство інфраструктури та Державне агентство автомобільних доріг України мають сконцентруватися на завершенні реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування вже цього року. Таке переконання висловив віце-прем’єр-міністр Валерій Вощевський.

Один з ключових аспектів реформування галузі — передати управління місцевими дорогами обласним і районним державним адміністраціям разом із відповідними ресурсами, повідомляє прес-служба урядовця. Зараз за відомством закріплено 170 тисяч кілометрів доріг. Ефективно контролювати таку систему з Києва неможливо. Реформа передбачає, щоб за державою залишилися тільки 52 тисячі кілометрів основних автошляхів, а рештою повністю опікуватися мають на місцях.

Урядовець також доручив Міністерству інфраструктури відпрацювати й впровадити дієвий механізм габаритно-вагового контролю вантажних автомобілів (перевірки було скасовано торік у серпні у межах підготовки змін до Бюджетного кодексу). Одна з головних умов його відновлення — гарантовано унеможливити будь-які ймовірності для корупції контролерів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua