"Банки країни-агресора пограбували хакери на 300 мільйонів доларів"

17 лютого 2015

Російська компанія з розробки програмного забезпечення «Лабораторія Касперського» розповіла, що хакери викрали майже 300 мільйонів з рахунків банків, більшість яких знаходяться на території Росії, пише The New York Times.

Співробітники «Лабораторії Касперського» вважають, що завдані збитки можуть перевищувати зазначену суму.

Директор північноамериканського підрозділу компанії Кріс Доггетом заявив, що шахраї використовували витончені методи і тактики для приховування своїх слідів, що дозволило їм здійснювати протизаконну діяльність протягом двох років.

За даними видання, хакери з Росії, Китаю і ряду європейських країн запровадили шкідливе програмне забезпечення в комп’ютерні системи банків в 30 країнах. Таким чином кіберзлодії отримали доступ до інсайдерської інформації фінансових установ, що дозволило їм переводити великі суми на свої рахунки. Очікується, що «Лабораторія Касперсокго» опублікує докладну доповідь 16 лютого. Раніше стало відомо, що хакери зламали і викрали російський сайт знайомств, в результаті чого дані про 20 мільйонів користувачів, у тому числі про 10 мільйонів росіян, були виставлені на продаж.

Євромобіл 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua