"Банківську систему реанімують"

9 серпня 2014

Давно відомо, що гроші позичають лише тому, кому вірять. Звістку про те, що Рада директорів Світового банку прийняла рішення виділити 500 мільйонів доларів США на підтримку програми пріоритетних реформ вітчизняного фінансового сектора, в Україні всі сприйняли з полегшенням. З одного боку, це є свідченням підтримки і довіри з боку міжнародних фінансових інституцій до нашої держави та дій уряду з реформування фінансової системи, а з іншого, дещо заспокоїть суспільство, яке стомилося від нестабільності національної валюти, переживань за свої заощадження.

Прийняття такого рішення стало можливим завдяки мобілізації політичної волі Президента, уряду, більшості народних депутатів України та ухваленню низки важливих реформ, шлях яким відкрили зміни до законодавства про Державний бюджет та до Податкового кодексу.

У рамках реалізації спільного зі Світовим банком проекту буде досягнуто зміцнення правових та інституційних основ для підвищення стійкості української банківської системи, її платоспроможності та надійності.

Уряд вітає рішення Ради директорів Світового банку як черговий важливий крок для відновлення довіри іноземних інвесторів до України, особливо у теперішніх складних умовах російської агресії проти нашої держави.

У департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ уточнили, що це саме згідно з проектом «Перша позика на політику розвитку у фінансовому секторі» передбачено залучити від Міжнародного банку реконструкції та розвитку 500 мільйонів доларів США. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua