"Барак Обама: друг Ізраїлю і прихильник незалежної Палестини"

22 березня 2013

БЛИЗЬКИЙ СХІД. Президент Ізраїлю Шимон Перес вручив своєму американському колезі нагороду за внесок в безпеку ізраїльської держави.

Однак якихось вагомих результатів візит Барака Обами не дав. Він запевнив, що у Ізраїлю немає більш відданого друга, ніж США. Виступаючи перед студентами у Єрусалимі, Обама закликав тих поставити себе на місце палестинців.

«З огляду на демографічні дані із Західного берега Йордану, єдиний шлях Ізраїлю до процвітаючої та демократичної держави – дозволити незалежність Палестини. Ізраїль має визнати, що побудова нових поселень – це перешкода на шляху до миру, і що Палестина має бути життєздатною державою з чітко окресленими кордонами», – сказав Барак Обама і отримав оплески аудиторії.

На Західному березі ріки Йордан Обаму зустріли протестами. Там вже не вірять, що американський президент зможе посунути з мертвої точки переговорний процес з Ізраїлем.

Тим паче, що голова Білого Дому вмовляв керівника Палестини Махмуда Аббаса відмовитися від свого наміру не починати мирних переговорів, доки Ізраїль не припинить будівництво своїх поселень на палестинських землях.

У Вифлиємі сотні людей вийшли на вулиці, скандуючи антиамериканські гасла. А зі Смуги Газа Обамі салютували ракетами: їх випустили по південних територіях Ізраїлю. Ніхто не постраждав.

 

Copyright © 2013 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua