"Барак Обама зустрівся з Махмудом Аббасом"

21 березня 2013

ВІЗИТ ДО АВТОНОМІЇ. У другий день візиту на Близький Схід Барак Обама зустрівся з лідером Палестинської адміністрації Махмудом Аббасом. З Єрусалима до резиденції палестинського лідера у Рамаллі президент прибув на гвинтокрилі. Безпеку американського лідера на Західному березі гарантували три тисячі людей. Його візит тривав лише кілька годин.

Мир на Близькому сході очікувано був основною темою переговорів двох лідерів.

«Ми сподіваємось на створення незалежної, життєздатної та тривалої Палестинської держави – батьківщини для палестинських людей, поряд з Єврейською державою Ізраїлю, щоб дві нації насолоджувалися самовизначенням, безпкою та миром».

Махмуд Аббас наголосив, що населення Палестини сподівається на утворення незалежної держави поряд із державою Ізраїль.

«Ми тут, щоб запевнити: ми готові виконати наші зобовязання щодо угод та резолюцій міжнародної спільноти, щоб розпочати мирний процес та знайти рішення для держав Палестини, Ізраїлю та світу».

Сотні палестинців на Західному березі зустрічали президента Обаму протестами, обурені занадто проізраїльською, на їхню думку, політикою США. Вони не бачать практичних результатів зусиль американської адміністрації під час першого президентського терміну Обами.

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua