"Батальйон «Фенікс» чекає на добровольців"

Олена ІВАШКО
27 серпня 2014

У Миколаєві формують підрозділ на допомогу армії. Оголошено про відкриття набору в добровольчий батальйон «Фенікс», який буде третім батальйоном у складі 79-ї Миколаївської окремої аеромобільної бригади. Про умови прийняття та завдання спеціального підрозділу розповів знаменитий волонтер Юрій Бірюков, відомий у Фейсбуку під ніком «Фенікс». Так само назвали і новий батальйон. Його буде сформовано виключно з добровольців, але з тих, які підходять за певними параметрами відповідно до переліку військових спеціальностей.

Юрій повідомив, що «шукатимемо бійців серед тих, хто має досвід  служби у ВДВ,  участі в миротворчих операціях. Зрозуміло, що таких людей небагато, тож зараховуватимемо і охочих без досвіду. Звісно, важлива психологічна складова. Адже не всі уявляють жахи війни».

Терміни формування батальйону стислі: 10—12 днів на набір добровольців, яким треба ще пройти бойове навчання на полігонах. Специфіка  батальйону полягає не тільки в тому, що він буде добровольчим, а у складі регулярної армії. Бійці «Феніксу» матимуть статус військовослужбовців регулярної армії з відповідною зарплатою. Також батальйон матиме власне артилерійське ударне угруповання, оснащене самохідними артилерійськими установками 2С1 «Гвоздика» і мінометними батареями. Досвідчені військові підкреслюють важливість такого оснащення, адже на сході країни триває справжня артилерійська війна з обстрілами системи «Град».

Офіцерський кістяк нового батальйону вже сформовано з кращих бійців 79-ї бригади, відомих за позивними «Браво» та «Пошта». Залишилося набрати майже 500 осіб. Також волонтери мають намір залучити бізнесменів для закупівлі необхідної техніки, обладнання, екіпірування. Бажання підтримати новостворений батальйон вже висловили керівники області й міста, миколаївські підприємці. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua