"Батарейки, здавайтеся!"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
8 лютого 2014

Те, що використані батарейки становлять небезпеку для навколишнього середовища, відомо багатьом. Донедавна у Дніпропетровську не знали, куди ж викидати відпрацьовані елементи живлення.  Тоді небайдужі жителі міста, а також деякі магазини, почали з власної ініціативи відкривати волонтерські пункти прийому батарейок. Торік учасники руху «Екодніпро» оголосили акцію «Батарейки, здавайтеся!» і за півроку створили мережу пунктів їх прийому. У кав’ярнях, фітнес-клубах, під’їздах будинків,  у школах та бібліотеках — у понад сотні місць можна залишити використані батарейки. До речі, дуже активно їх здають школярі. За попередніми даними, на сьогодні в пунктах прийому міста волонтери зібрали понад 500 кг використаних батарейок. А далі що з ними робити?

 Днями у Дніпропетровську було відкрито центральний перевалочний пункт збору батарейок, куди їх здаватимуть у зручний для себе час координатори волонтерських пунктів.

«Усі добре знають, що використані елементи живлення містять важкі метали, які зі смітника згодом потрапляють у ∂рунт, а звідти — в овочі та фрукти, які ми їмо, — зазначає активіст екологічного руху Олексій Мальований. — У зв’язку з тим, що в пунктах вже накопичилося багато батарейок, ми прийняли рішення відкрити центральний перевалочний пункт. Він розташувався у центрі міста в гаражі члена нашої громадської організації Євгена Хіля».

Із перевалочного пункту відпрацьовані батарейки відправлять на переробку до Львова на ДП «Аргентум». На початку весни туди поїде перша машина з вантажем. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua