"Батерфляй від Силантьєва"

Наталя ЗВОРИГІНА
28 серпня 2013

П’ятий рік  поспіль видатний український  плавець  Денис Силантьєв та група тренерів з числа його однодумців на центральному пляжі Запоріжжя безплатно навчають дітей плавання. Уперше  літній дитячий клуб плавання  тут відкрився  у 2009 році за ініціативою олімпійської чемпіонки Яни Клочкової та Дениса Силантьєва.

Такі заняття убезпечать  дітей від нещасних випадків на воді, впевнені організатори.

— Прагну, щоб діти вміли плавати і не наражалися на  небезпеку на воді, — підтвердив свої наміри Денис Силантьєв. — За роки роботи клубу дитячого плавання кількість нещасних випадків на воді в Запоріжжі скоротилася вдвічі. Сподіваюся, що для  багатьох малюків наші уроки плавання стануть початком  великого й успішного спортивного шляху, і, може так станеться, тут виросте плавець, який поб’є і мій рекорд. Дуже хочу, щоб це був  саме запоріжець.

Цього року кількість дітлахів, що хотіли навчитися плавати, сягнула рекордної позначки: 160 дітей приходили на заняття щодня. Усього ж, як підрахували організатори, тут було встановлено новий рекорд: цього літа   принаймні дві тисячі запорізьких дітлахів канікули провели з користю.

За словами Сергія Проняєва, першого тренера Дениса Силантьєва, навіть дорослі приходили  і просили навчити їх плавати.

— Охочих долучитися до навчання  цього літа утричі  більше, ніж у попередні роки. Напевно, серед цих дітлахів є й майбутні чемпіони, — сподівається Сергій Вікторович. — Оцінку своїм вихованцям не даємо, результати оцінюють самі учні та їхні батьки.

 І діти показали, чого навчилися. Та навіть найменші з них змогли проплисти повноцінну дистанцію. А ті, хто досяг особливих успіхів, на завершення роботи клубу отримали подарунки від тренерів.

— Мені дуже сподобалося. Вчитися у самого Дениса Силантьєва! Та про це можна тільки мріяти, — щиро і захоплено розповіла школярка  Софійка Гейко. — Швидко навчилася плавати і тепер ще й пірнаю, мама каже, наче рибка. Наступного року знову прийду в клуб.

— Результат мені сподобався, бо дитина справді навчилася плавати, — зауважила мама Софійки Наталя Гейко. — Це дуже корисна навичка для безпеки повсякденного життя. Ми щороку ходимо на пляжі, їздимо на море, до того ж живемо на Дніпрі, тому якщо дитина вміє плавати — це великий плюс. Крім того, під час канікул Софійка була зайнята корисною справою, а не байдикувала. Багато працюю і просто не маю вільного часу, щоб проводити його з дитиною. Тож дуже вдячна організаторам такого корисного дитячого дозвілля. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua