"Без зрадника не обійшлося"

Владислав КИРЕЙ
26 червня 2014

Трагедія сталася 14 червня біля Маріуполя. Автоколону, в якій їхали прикордонники, обстріляли терористи. Машини з харчами у складі колони бандити пропустили, а напали тільки на ті, які везли зброю й боєприпаси. Прикордонники і рідні загиблих упевнені, що терористам допоміг зрадник. Наші хлопці додержувалися суворої конспірації, їхали на цивільних машинах і в цивільному одязі. Очевидно, припускають родичі загиблих, терористам потрібна була зброя. Як розповів виконувач обов’язків начальника навчального центру полковник Юрій Павлов, на мосту в районі «Азовсталі» прикордонники потрапили в засідку. Першим пострілом із гранатомета бандити поцілили в машину, в якій їхали службовець Островський і прапорщик Гречаний. Островський від ран загинув на місці, а Гречаний ще боровся за життя в міській лікарні Маріуполя. Однак тяжкі рани не дали йому жодного шансу. 

Таке враження, що їх чекали. Місце для засідки було обрано дуже грамотно. В майора Зайцева і старшину Єпіфанова стріляв снайпер. Бо тільки снайпер цілить у голову. Бандитська куля обірвала й життя майора Вінніченка, який помер дорогою до лікарні.

Міська влада має намір назвати вулиці Черкас іменами загиблих Миколи Зайцева (м. Комсомольськ, Полтавщина), Володимира Гречаного (м. Вознесенськ, Миколаївська область), Віталія Вінніченка (м. Жмеринка, Вінницька область), Олександра Островського (м. Узин, Київська область), Сергія Єпіфанова (Золотоніський район, Черкаська область).

На плацу навчального центру Державної прикордонної служби України «Оршанець» прикордонники навічно попрощалися з п’ятьма бойовими товаришами. Поховальну літію за загиблими відслужив митрополит Черкаський і Канівський Софроній.

Тіла загиблих прикордонників після траурної церемонії відвезли на поховання в їхні рідні місця. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua