"Безпека залежить від кожного "

21 червня 2013

ДОРОЖНІЙ РУХ. Під патронатом віце-прем’єр-міністра Костянтина Грищенка вчора у столиці розпочала роботу міжнародна конференція «Безпека пішоходів та велосипедистів».

Виступаючи перед делегатами зібрання, урядовець наголосив: «Ми пишаємося, що Україна отримала право провести в себе щорічний захід такої авторитетної установи з п’ятдесятирічною історією — Міжнародної організації з безпеки дорожнього руху (PRI). Наша держава зробила свідомий вибір на користь європейської інтеграції, європейських норм і цінностей, зокрема і в частині захисту прав та безпеки пішоходів і велосипедистів».

Особливу увагу віце-прем’єр-міністр звернув на те, що на дорогах світу щороку гине понад 1 мільйон 200 тисяч людей та 50 мільйонів дістають травми різного ступеня важкості. «І українські дороги в цьому сенсі, на жаль, не є винятком. Щороку на них трапляється майже 200 000 ДТП, у яких близько 40 000 осіб отримують травми, і понад 5000 гинуть. Щодня аварії забирають життя 13 людей і калічать близько сотні. 35 відсотків від загиблих у дорожньо-транспортних пригодах становлять пішоходи і велосипедисти», — підкреслив Костянтин Грищенко.

«Разом зі світовою спільнотою Україна приєдналася до проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН Десятиріччя дій з безпеки дорожнього руху. У «Зверненні до співвітчизників з нагоди урочистого відкриття Десятиріччя дій з безпеки дорожнього руху, проголошеного ООН» (11 травня 2011 р. — прес-служба віце-прем’єр-міністра) Президент України закликав усі органи державної влади, політичні партії, рухи, неурядові організації та громадян нашої країни підтримати зазначену Глобальну ініціативу Організації Об’єднаних Націй і розпочати активну роботу з наведення ладу на вітчизняних дорогах», — нагадав урядовець.

«Самими лише каральними заходами щодо безвідповідальних водіїв проблему розв’язати не можна.  Нам потрібна масштабна роз’яснювальна робота та впровадження нових методик в організацію дорожнього руху, будівництво інфраструктури, безпеку транспортних засобів», — підсумував Костянтин Грищенко.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua