"Безробітні стануть садівниками"

Олександр ДАНИЛЕЦЬ
21 травня 2013

МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ. На Полтавщині знайшли оригінальний спосіб забезпечити роботою сільське населення, що не працює, а таких тут близько 200 тисяч чоловік. Вони стануть садівниками і вирощуватимуть ягоди. Благо, що в їхньому користуванні, за даними заступника голови Полтавської облдержадміністрації Володимира Замикули, є понад 360 тисяч гектарів присадибних ділянок. А в родючу полтавську землю, як стверджував ще Микола Гоголь, дишло посадиш — і те проросте.

— Для порівняння, в Ізраїлі лише 400 тисяч гектарів орних земель, проте ця країна не тільки годує себе, а й щороку експортує продукти харчування за кордон на 3 мільярди доларів, — зауважує посадовець.

Щоб звичайні селянські присадибні ділянки почали приносити стабільні прибутки, обласна влада вирішила скористатися досвідом ізраїльтян: цього тижня заплановано зустріч із фахівцями з Ізраїлю в галузі садівництва. На теренах області планують розбити спеціальні полігони для вирощування саджанців високопродуктивних фруктових дерев та ягідних кущів. Із цією метою на Полтавщину завезли елітні саджанці з Угорщини.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua