"Білий Дім більше не визнає Януковича Президентом України"

28 лютого 2014

Білий Дім більше не визначає Віктора Януковича Президентом України, оскільки той зрікся відповідальності і підірвав власну легітимність втечею з Києва.

Про це заявив речник Білого Дому Джей Карні.

«Його обрали Президентом. Він зрікся своєї відповідальності – одразу після підписання угоди, яка поклала край насильству і не вдався до дій, до яких його закликали багато у світі, а саме – створення уряду єдності для покладення краю насильству і просуванню уперед до дострокових виборів. Він запакував валізи і щезнув», – сказав Карні журналістам.

Речник додав, що «країною мали управляти» і віддав належне українській владі за кроки, які поновили управління державою.

Карні застеріг Росію, яка згідно з повідомленнями, привела свої збройні сили в режим підвищеної готовності і розпочала навчання неподалік українських кордонів.

«Ми очікуємо, що Росія буде прозорою в своїх діях, про які вони оголосили вчора (маневри – УНІАН), і що вона буде уникати провокативних дій. Ми цього очікуємо і ми про це говоримо, бо в інтересах Росії і, звичайно, в інтересах українського народу, щоб не було провокацій, щоб збереглась територіальна цілісність України і її суверенітет», – додав речник Білого Дому. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua