"Білоруси нам допоможуть"

Ганна РОМАШКО
27 вересня 2013

Першочерговим завданням для вітчизняного агропромислового комплексу Міністерство промислової політики вважає створення додаткового попиту на продукцію вітчизняного сільськогосподарського машинобудування з використанням лізингових схем, створення спільних підприємств із залученням колег із Білорусі, використовуючи їхній інвестиційний потенціал. Про це заявив учора  міністр промислової політики Михайло Короленко на урядовому брифінгу.

— Україна має великий аграрний потенціал, однак ступінь використання сільськогосподарської техніки у виробничому процесі в нас у кілька разів нижчий, ніж у розвинених країнах. Тому створення додаткового попиту на продукцію вітчизняного сільськогосподарського машинобудування з використанням лізингових схем, із залученням дешевших засобів та створенням спільних виробництв, наприклад, із нашими сусідами з Білорусі із застосуванням їхнього інвестиційного потенціалу — першочергове завдання для галузі, — переконаний урядовець.

Він повідомив також, що Мінпромполітики планує вжити заходи щодо нарощування виробництва в машинобудівному секторі вітчизняної економіки.

«До проекту державної програми активізації розвитку економіки на 2013—2014 роки увійшли заходи з розробки та впровадження механізму виведення з експлуатації застарілої автомобільної техніки, введення екологічних норм стандарту Євро-4, створення вітчизняного комплексу з виготовлення новітніх індустріальних акумуляторів, системи здешевлення кредитів на придбання автомобілів, виготовлених в Україні», — сказав М. Короленко.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua