"Бізнес налаштовується на роботу"

2 квiтня 2014

Зараз наше головне завдання — не тільки спростити умови для ведення бізнесу, а й надихнути його на амбіційні цілі. Такий наголос зробив міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета під час зустрічі із заступником міністра економіки Республіки Польща Маріушем Халадієм.

Павло Шеремета зазначив, що уряд скеровує свої зусилля на створення належних умов для розвитку підприємництва у країні. І якщо Україна підніматиметься сходинками рейтингу легкості ведення бізнесу (Doing Business), то це стане своєрідним індикатором правильно обраного курсу.

«Сам рейтинг — не мета. Важливо, чи налаштований бізнес на роботу. Можуть бути високі місця в рейтингу, а підприємці не матимуть мотивації до активної діяльності. Тому ми продовжуємо працювати над дерегуляцією. У Верховній Раді вже є 14 законопроектів, ще 6 — на стадії розробки. Ми повинні заспокоїти бізнес, зняти усі больові точки, а далі надихати на більші амбіції», — цитує слова міністра прес-служба Мінекономрозвитку.

До речі, раніше польська делегація експертів на чолі із заступником міністра економіки Республіки Польща Маріушем Халадієм шляхом консультацій у форматі круглих столів обговорила з українськими колегами питання дерегуляції й створення найсприятливіших умов для ведення бізнесу. Маріуш Халадій наголосив, що ці зустрічі корисні для обох сторін, тому така співпраця триватиме й надалі.

«Ми сприймаємо ці зустрічі не стільки як допомогу вам, а як  запрошення до обміну досвідом. Ми багато спілкувалися протягом цих консультацій і почули чимало цікавого й для себе. Окрім цього, ще раз переконалися у подібності наших цілей, напрямів, дій. Вважаю, що зустрічі, які дають змогу обмінятися досвідом і добрими навичками, мають бути й надалі», — резюмував заступник міністра економіки Польщі. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua