"Блеф чи нова війна: ракети КНДР – у бойовій готовності"

29 березня 2013

ВІЙСЬКОВА ЕСКАЛАЦІЯ. КНДР заявляє, що привела у стан бойової готовності ракети середнього й далекого радіусів дії. Це сталося за лічені години після того, як очільник Північної Кореї Кім Чен Ин наказав ракетним військам готуватися до удару по американських базах у Південній Кореї та Тихому океані.

У Сеулі підтвердили, що на військових об’єктах КНДР зафіксовано посилену активність. Південна Корея не виключає вірогідності того, що КНДР і справді завдасть удару. Однак все ж схиляється до гри м’язами.
«Зазвичай усі вказівки щодо військових операцій тримають у цілковитій таємниці. Той факт, що лідер КНДР відкрито оголосив у ЗМІ про свій наказ, тобто фактично заявив про нього на весь світ, може бути просто спробою психологічного тиску», – заявив речник Міністерства оборони Південної Кореї.
Лідер КНДР вирішив, за його словами, «звести рахунки з американськими імперіалістами», після того, як під час спільних навчань з Південною Кореєю США влаштували польоти бомбардувальників В-2 біля кордонів Північної Кореї. У Вашингтоні дії Пхеньяна називають провокаціями, однак погрожують відповісти на них з усією серйозністю.
 
Copyright © 2013 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua