"«Боги війни» приймали подарунки"

Наталя ЗВОРИГІНА
31 грудня 2014

У межах безстрокової благодійної акції на підтримку українських вояків, у якій з ініціативи Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України беруть участь представники обласних ЗМІ, її ініціаторка — авторка цих рядків, член правління ЗОО НСЖУ, власкор газети «Урядовий кур’єр»; координатор молодіжного крила ЗОО НСЖУ оператор телеканалу «ТВ-Голд» Дмитро Драгунов; редактор репортерського відділу газети «Запорозька Січ» Олена Піддубна в команді волонтерів Світлани Ушакової та Геннадія Леоновця привезли в розташування протитанкового дивізіону 55-ї артбригади новорічні подарунки у двох завантажених автомобілях із причепами. У складі волонтерської бригади також прибули дружина одного з командирів дивізіону Ірина (вона привезла чоловікові та його бойовим побратимам генератор, який купила на кошти, зібрані її однодумцями із соціальної мережі) і представник волонтерської групи «Сестри Перемоги» Віталій Губський (він привіз подарунки від киян і друзів з-за кордону). Волонтери зібрали і доставили українським захисникам три пічки-буржуйки (їх передали Денис П’ятигорець, Ігор Санжаревський і волонтерська група «Лебедія») дизельний генератор, електро- та бензопили, інші інструменти та спецобладнання. Тобто те, що необхідне для організації побутового комфорту в умовах польового табору і для матеріального забезпечення бойових операцій. А ще привезли термобілизну, теплі речі та спеціальні рукавички з Німеччини. Вагомою виявилася і продовольча складова передачі.

— Хочеться, щоб на свята наші хлопці поласували чимось особливо смачненьким, — пояснила Світлана Ушакова. — Наші друзі зібрали чимало заготовок — на борщі, салати, передали багато домашньої консервації та солодощів. А з села Михайло-Лукашеве патріоти військовим «відрядили» цілого кабанчика.

Ці подарунки зігріють бійців на передовій. Фото автора

Запорізькі артилеристи із вдячністю прийняли подарунки. Дорослі чоловіки — солдати і офіцери, багато з яких уже побували в боях, пройшли через горнило війни, як діти, щиро раділи театралізованому святу з новорічною атрибутикою, рукотворній ялинці з цукерок і оберегам, які підготували для них журналісти та волонтери. Це були традиційні українські різдвяні обрядові дійства — вертеп з розповіддю про народження Немовляти Ісуса, колядками, Козою, яка здавна вважається символом родючості й плодовитості. Суворі воїни відтанули душею і підспівували самодіяльним артистам. А коли з’явився гармоніст із місцевих бійців, хлопці із задоволенням заспівали українські народні пісні.

Запорізькі журналісти та волонтери продовжують святкове турне по позиціях наших воїнів у зоні  АТО.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua