"Бойовий дух піднімає пісня"

23 липня 2014

Леся ГУСАК
для «Урядового кур’єра»

За весну—літо цього року творчі колективи Збройних сил та будинків офіцерів дали понад 350 концертів. Про це повідомив начальник відділу Головного управління по роботі з особовим складом Збройних сил Ігор Карпунь.

 

Де тільки не доводиться виступати артистам: і у пунктах постійної дислокації військ, і на полігонах, і в місцях виконання бойових завдань, у військових містечках, на відкритих майданчиках міст. Тимчасом як і всю армію, військові заклади культури планомірно нищили. Так, у 1991 році  було 98 будинків офіцерів, цього року залишилося 22.

Хіба має значення, що сцену заміняє вантажівка? Головне — глядач вдячний. Фото надані автором

Добре, що у часи, коли мистецтво було покликано на передову, підтримати бойовий дух зголосилися й цивільні артисти. Так, понад 30 концертів у військових частинах провели за сприяння Міністерства культури. Для солдатів співали народна артистка України Раїса Недашківська, Євген та Олена Романенки з гурту «Тарута», бард Тетяна Володай та багато інших.

На Старокостянтинівському полігоні відбувся виступ гурту «ТіК». Концерт Ореста Лютого (Антона Мухарського) — у штабі АТО. «Воплі Відоплясова» виступили для мобілізованих та особового складу повітрянодесантної бригади.

Активно долучаються до підтримки наших бійців компанія «Євромедія» та комунальне підприємство «Укрконцерт». Тож українці, зокрема ті, які перебувають в екстремальних умовах, здобуваючи щасливе майбутнє для країни, не залишаються без уваги. Хтось надає матеріальну допомогу, хтось — моральну, а хтось підтримує піснею, збираючи на концерті велику кількість людей.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua