"Бойовий прапор корвет «Тернопіль» передасть у мерію Тернополя"

21 березня 2014

Команда захопленого напередодні протичовнового корвету «Тернопіль» передасть у Тернопільську міську раду свій бойовий прапор, передає УКРІНФОРМ.

 Про це повідомив керівник інформаційного пункту підтримки ВМС України в Тернополі, військовий історик Ігор Крочак.

«Зараз судно – під контролем військових Росії і «самооборони Криму». Український екіпаж, який відмовився зрадити присягу Україні, зійшов на берег. Оскільки майже усі моряки – контрактники і більша частина з них має сім'ї у Севастополі, військові розійшлися по домівках. Український військово-морський стяг і прапор міста Тернополя будуть передані в міську раду Тернополя», – сказав Ігор Крочак.

 За словами історика, він розмовляв телефоном із командиром корабля, який погодився з тим, щоб вимпели та інші свідчення участі протичовнового корвета «Тернопіль» у міжнародних навчаннях і бойових службах були передані в Державний архів Тернопільської області і обласний краєзнавчий музей. Ці вимпели і пам'ятні свідчення бойової служби корабля члени українського екіпажу забрали з корвету.

Нагадаємо, напередодні на чотирьох суднах ВМС України підняли Андріївські прапори. Це – протичовновий корвет «Тернопіль», корабель управління «Донбас», рятувальний буксир «Кременець» та протипожежний катер «Борщів». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua