"Борці зібрали повний комплект"

Ганна РОМАШКО
20 вересня 2013

На чемпіонаті світу з вільної та греко-римської боротьби, що триває у Будапешті,  українські спортсмени вже тричі підіймалися на п’єдестал пошани. Зокрема на «відмінно» захистив свій титул «вільник» Ібрагім Алдатов. Цього разу спортсмен, виборов «золото» у вазі до 84 кг, а вперше вершина підкорилася харків’янину  сім років тому, коли він виступав у ваговій категорії до 74 кг.

Нові правила, які заохочують борців ризикувати та імпровізувати, зіграли на руку Алдатову. Не витримавши пресингу, зійшли з дистанції естонець Євген Солтрук (8:0) та господар арени Істан Верев (6:1). Єдиним, хто не побоявся кинути виклик Алдатову, виявився вірменин Муса Муртазалієв. Чинний віце-чемпіон Європи не втомлювався записувати бали до свого активу. Однак 11 пунктів цього разу було замало для перемоги — 11:13. У півфіналі Мурад Гайдаров, який презентує Білорусь, на перемогу не претендував — 0:6. А у фінальній сутичці Алдатов,  попри  розсічення, не дав кубинцю Рейнерісу Салас Пересу жодного шансу, достроково закінчивши сутичку – 8:1.

Упевнено виступив на турнірі ще один наш співвітчизник  і одноклубник Алдатова  Алан Засєєв у ваговій категорії до 120 кг.  Наш важковаговик лише у  фіналі не зміг знайти протидію контратакам  олімпійського чемпіона 2004, чотириразового чемпіона світу росіянина Хаджимурада Гацалова і поступився — 0:7.

А розпочав лік українським медалям світового ∂атунку чинний чемпіон Європи Павло Олійник, який виборов «бронзу» в категорії до 96 кг. У півфіналі українець програв майбутньому чемпіону світу Реза Яздані з Ірану, а у  втішній сутичці переміг грузина Дато Керашвілі.

Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін привітав Ібрагіма Алдатова, Алана Засєєва і Павла Олійника  із високими результатами на планетарній першості, побажав не зупинятися на досягнутому і продовжувати славні виступи на благо нашої Батьківщини!

А президент Національного олімпійського комітету  Сергій Бубка привітав спортсменів та тренерів зі здобутими нагородами, побажавши нових перемог на борцівському килимі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua