"Бразильська спека забивати не заважає"

Валерій РЕКУНОВ
27 червня 2014

Аргентина, яку невтомно тягне турнірною дистанцією найдорожчий футболіст світу Ліонель Мессі. Франція, яка навіть за відсутності Франка Рібері має вигляд напрочуд збалансованої. Швейцарія, яку очолює один із найавторитетніших фахівців планети 65-річний Оттмар Хітфельд. Нігерія, яка мріє стати першою африканською збірною — учасницею півфіналу мундіалю. Цей квартет минулої середи здобув путівки до 1/8 фіналу.

Як правило, на чемпіонатах світу, що проходять у Південній Америці, тренери європейських команд скаржаться на важкі погодні умови. Бразилія — не виняток. Попри це, саме тут уперше з 1998 року на груповому етапі світової першості забивали футболісти всіх 32 команд-учасниць. Останнім це зробив форвард збірної Ірану Реза Гучаннежад у матчі проти Боснії і Герцеговини.

Нагадаю, що на чемпіонаті світу-2002 жодного м’яча не забили Франція, Китай і Саудівська Аравія, чотири роки потому в Німеччині — Тринідад і Тобаго, Алжир і Гондурас. Немає нічого дивного в тому, що нинішній фінальний турнір — найрезультативніший у третьому тисячолітті.

Пари 1/8 фіналу:

28 червня. Бразилія — Чилі 28 червня. Колумбія — Уругвай 29 червня. Нідерланди — Мексика  29 червня. Коста-Рика — Греція  30 червня. Франція — Нігерія  1 липня. Аргентина — Швейцарія 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua