"БРДМ ремонтують виробники сільгосптехніки"

Олександр ВЕРТІЛЬ
11 лютого 2015

Робітники ТОВ «Завод Кобзаренка», що в селищі Липова Долина Сумської області, завершили ремонт другої броньованої розвідувально-дозорної машини. Найближчими днями техніку відправлять у зону АТО, де вже в бойовому строю інша БРДМ, полагоджена у стінах цього підприємства наприкінці минулого року.

Як повідомив заступник директора товариства Анатолій Грицик, над цією машиною довелося добряче попрацювати, бо в середині січня її доставили з підшефного Сумського мотопіхотного батальйону на обгорілих колесах, зі значними ушкодженнями. Однак колектив підприємства, що спеціалізується на виготовленні сільськогосподарської техніки, має вдосталь досвіду і професійної майстерності для виконання таких завдань.

Біля відремонтованої БРДМ робітники Ігор Бараник та Юрій Гусак. Фото Вікторії ДОРОШЕНКО

Створивши окрему бригаду під керівництвом механіка автопарку Олексія Тарасенка та майстра дільниці цеху №8 Сергія Кваші, ремонтники капітально полагодили передній міст ходової частини, електропроводку, гальмівну систему тощо, пофарбували машину. А ще — оснастили її  акумулятивним екраном, який захищає броню від ураження. За потреби решітка складається і БРДМ набуває звичних розмірів.

У цьому особлива заслуга водіїв Ігоря Бараника та Юрія Гусака, які  виконували відповідальну роботу.  Загалом же на підприємстві створили окрему патріотичну бригаду, що організовує допомогу бійцям АТО. До її складу входять і кухарі товариства. Вони готують для бійців продуктові набори, які передають на передову. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua