"Британія та Німеччина погодилися щодо необхідності санкцій проти Росії"

20 березня 2014

Глави урядів Британії та Німеччини Девід Кемерон та Ангела Меркель погодилися щодо необхідності застосування подальших санкцій проти Росії у зв'язку з проведенням РФ незаконного референдуму в Криму та діями з анексії півострова.

Про це сторони домовилися під час телефонної розмови щодо реакції ЄС на ситуацію в Україні, передає УКРІФНОРМ з посиланням на  прес-службу британського уряду.

«Вони (Кемерон та Меркель – ред.) підтвердили, що недільний референдум в Криму та подальші дії Росії з анексії Криму є незаконними. Сторони погодилися, що ЄС має запровадити подальші обмеження для Росії, спираючись на заборону в'їзду та замороження активів, що було узгоджено європейськими міністрами закордонних справ у понеділок», – йдеться у повідомленні.

Під час розмови урядовці висловили спільну підтримку подальшій співпраці зі США та міжнародними партнерами, щоб завадити Росії вжити кроків, які можуть надалі дестабілізувати ситуацію в Україні.

Телефонна розмова пройшла з ініціативи Кемерона.

Нагадаємо: у четвер починається засідання Європейської ради, на якому мають обговорюватися подальші санкції щодо Росії у зв'язку з проведенням нею нелегітимного референдуму та подальших дій з анексії Криму. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua