"Британська розвідка оголосила конкурс для хакерів, переможців візьмуть на роботу"

12 вересня 2013

Британський Центр урядового зв'язку (Government Communications Headquarters, GCHQ) оголосив в Мережі конкурс, переможці якого отримають можливість стати частиною команди, яка займається криптографією і кібербезпекою . Повідомлення про це 11 вересня з'явилося на офіційному сайті GCHQ, передає УНН.

Учасникам конкурсу під назвою «Can You Find It?» («Чи можете ви знайти це?») організатори пропонують виконати п’ять завдань — розгадати п’ять зашифрованих повідомлень. Після правильного виконання кожного із завдань , учасник отримає підказку, що веде на один з інтернет -сайтів, де його очікують подальші інструкції.

До участі в конкурсі в першу чергу запрошуються математики, програмісти, хакери. Змагання триватиме шість тижнів. Окрім можливості попрацювати на британську розвідку, серед переможців розіграють 100 міні-комп’ютерів Raspberry Pi і п’ять планшетних комп’ютерів Google Nexus.

Подібний спосіб заміщення вакансій використовується британською розвідувальною службою не вперше. У 2011 році в GCHQ проводили конкурс «Can You Crack It?» («Чи можете ви зламати це?»), учасники якого повинні були зламати код , викладений організаторами в інтернеті.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua