"Броньовані мікроавтобуси від Мін’юсту"

13 серпня 2014

Міністерство юстиції передало бійцям Нацгвардії два броньовані мікроавтобуси Chevrolet Cargo Van. Як повідомив під час брифінгу міністр юстиції Павло Петренко, провівши інвентаризацію в структурах відомства, дійшли висновку, що можуть передати два броньовані автомобілі для потреб Національної гвардії. «Це великі броньовані мікроавтобуси, які знадобляться як при вивезенні поранених, так і для проведення операцій в «гарячих точках», — пояснив він.

Окрім цього, на балансі Державної виконавчої служби (органу, який координується через міністра юстиції) є велика кількість автомобілів, конфіскованих у рамках відповідних судових проваджень. Ця техніка також може стати у пригоді українським військовим, які борються з терористами на сході України.

«Ми вже передали 30 автомобілів силам АТО, Національній гвардії, СБУ та Збройним силам. Нині Україна переживає важкі часи. Ми фактично перебуваємо у стані війни. Тому всі громадяни і всі державні установи мають консолідуватися й допомагати нашим хлопцям», — передає слова Павла Петренка прес-служба Мін’юсту.

У свою чергу командир батальйону «Азов» Андрій Білецький подякував за переданий автотранспорт і зазначив, що таку допомогу активно починають надавати як громадяни, так і державні структури. «Дуже приємно, що до підтримки сил АТО підключилося Міністерство юстиції. Ці два автомобілі вкрай необхідні на передовій. Вони можуть забрати поранених і вивезти їх у спокійнішу зону, де бійців уже чекатимуть реанімобілі та медична допомога. Це техніка, яка справді здатна врятувати життя наших хлопців», — резюмував Андрій Білецький. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua