"Бронювати готелі можна зі знижкою"

Микола ПЕТРУШЕНКО
13 квiтня 2013

НОВАЦІЯ

У столиці починає діяти Kyiv City card для туриста

City card — це відома в усьому світі міська туристична картка лояльності, яка надає численні привілеї та переваги кожному її власнику. Першим містом реалізації проекту Сіtу Сагd в Україні став Київ. Відтепер її власники безплатно відвідуватимуть найвідоміші музеї міста, англомовні екскурсії, матимуть знижки в ресторанах, готелях, таксі, на автобусні екскурсійні тури, круїзи по Дніпру та на інші сервіси для подорожувальників.

Картки випускаються в двох номіналах — 3 і 7 днів. Мінімальна вартість — 200 гривень. Продаватимуться із середини травня в інформаційних центрах, аеропортах, музейних кіосках, сувенірних крамницях, готелях і навіть он-лайн. Тож іноземний турист ще за кордоном зможе бронювати готель зі знижкою.

До кожної картки додається буклет-путівник з визначними пам’ятками та музеями й візитівки ресторанів і готелів — партнерів проекту, в кожному з яких власники карток отримують істотну знижку. Серед них уже 20 музеїв міста, 17 готелів і хостелів, 37 ресторанів і нічних клубів, екскурсійні бюро, служби таксі і прокату авто. Список партнерів програми поповнюється щодня.

Загалом City card — це інноваційний для України туристичний проект, який є аналогом туристичних систем лояльності, що успішно працюють більш ніж у 70 містах світу. Європейський турист вже оцінив зручність цього продукту і звик ним користуватися. Щомісяця в Google надходить близько 3000 пошукових запитів на туристичну картку Києва. Такі запити роблять туристи, які збираються їхати в Київ і хочуть скористатися цим сервісом. В Україні проект здійснюється компанією «Iles City card».

Наступними містами, які мають приєднатися до проекту, стануть Одеса та Львів. Крім того, цей продукт має ознайомити українських туристів зі зручним і універсальним туристичним сервісом, який надає власнику повний спектр послуг, зберігаючи час та гроші.

За попередньою домовленістю й міжнародними правилами, після запуску проекту Kyiv City card стане членом асоціації європейських міст, в яких діють аналогічні картки.

А як сприймають новацію в закладах, що мають надавати безплатні або зі знижками послуги? На думку генерального директора Національного музею народної архітектури та побуту в Пирогові Дмитра Заруби, картка — не лише механізм отримання знижок туристом. Це механізм співпраці закладів культури і сервісу, надання інформації світу про Київ. Звичайно, її не треба ідеалізувати. Без національної концепції розвитку туризму в Україні вона всіх проблем не розв’яже.

Заступник генерального директора музею Києва Людмила Мороз наголошує, що вхід власникам картки в музей буде безплатним, але заклад отримуватиме певну компенсацію. Оскільки грошей у музеї на рекламу бракує, то участь у цій програмі допоможе поширенню інформації про нього.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua