"Брюссель допоможе в реформуванні"

10 жовтня 2014

Як Україна впроваджує  реформи із децентралізації влади та адміністративного устрою, які є частиною програми реформ Президента України «Стратегія 2020»,  під час свого візиту до Брюсселя обговорив віце-прем’єр-міністр України — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман з президентом Комітету регіонів ЄС Мішелем Лебраном.

Українська сторона підкреслила зацікавленість в активізації співпраці з Комітетом ЄС, передусім щодо реалізації спільних проектів для поетапної адаптації реформи децентралізації на місцях, і відзначила, що готова використовувати всі наявні інструменти та досвід європейських партнерів для широкого діалогу з територіального співробітництва, регіонального розвитку та управління муніципальним сектором.

Володимир Гройсман і Мішель Лебран домовилися про створення спільної робочої групи, яка працюватиме над впровадженням реформи з децентралізації в Україні. Зокрема, її функція полягатиме в сприянні реалізації підготовленої реформи та в наданні практичної допомоги з боку ЄС місцевим органам влади.

Прес-служба віце-прем’єра повідомляє ще про одну зустріч українського урядовця в Брюсселі  з комісаром ЄС з питань регіональної політики Йоханнесом Ханом, під час якої сторони обговорили впровадження реформ з децентралізації влади та адміністративного устрою. Йшлося й про ті кроки, які робить Україна для нормалізації ситуації на сході. Зокрема щодо виконання Мирного плану Петра Порошенка.

Особливу увагу під час переговорів приділили шляхам надання Україні фінансової та гуманітарної підтримки з боку ЄС, в тому числі допомоги для переміщених і постраждалих осіб із східних регіонів у зв’язку з підготовкою до зимового періоду. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua