"Будь-яка постанова Верховної Ради України набуває чинності з моменту її ухвали – Магера"

21 лютого 2014

Президент не може ветувати постанову парламенту і вона набуває чинності з моменту ухвалення. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера.

«Верховна Рада ухвалила постанову. І постанови парламенту не можуть бути заветовані президентом, оскільки згідно з регламентом Верховної Ради, постанови набирають чинності з моменту їх ухвалення. Більше того, підписати цю постанову зобов’язаний голова Верховної  Ради України або хтось із його заступників. Це їхній обов’язок. У статті 80 регламенту Верховної Ради написано, що заступник голови Верховної ради виконує обов’язки голови Верховної Ради за відсутності або неможливості здійснення повноважень головою ВР або першого заступника керівника парламенту», – пояснює Магера.

20 лютого Верховна Рада ухвалила постанову, яка забороняє проведення в Україні «антитерористичної операції», передбачає повернення усіх спецпідрозділів до місць їхньої постійної дислокації та припинення блокування всіх шляхів. Постанова також зобов’язує СБУ та Генпрокуратуру вжити відповідних заходів щодо тих громадян, які закликали проти територіальної цілісності, а силовики мають відпустити усіх, кого затримали починаючи з листопада минулого року до сьогодні. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua