"Буде пляж для візочників"

Владислав КИРЕЙ
21 березня 2013

ТУРБОТА. Хоча ще нібито й рано турбуватися про літній відпочинок, однак уже сьогодні міські служби в Черкасах взялися за створення придатних умов для оздоровлення на природі інвалідів. Уся інфраструктура зазвичай розрахована для здорових. Людина ж на інвалідному візку часто не може ні просто зручно відпочити на природі, ні під’їхати до води. Тим часом створити умови для них, вважає міський голова Сергій Одарич, не так і важко. На одній з останніх прес-конференцій він пообіцяв облаштувати спеціальний пляж у мікрорайоні «Митниця» для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Окрім того, міська влада планує й на більшості міських пляжів, незалежно від форми власності, потурбуватися про місця для інвалідів, включаючи вільний доступ до води (доріжки й трапи для під’їзду на візках), торговельне обслуговування. 

Не влаштовує сьогодні інвалідів і якість транспортних послуг, які їм надають, зокрема послуг інватаксі. Кожна компанія, яка здійснює перевезення, тепер повинна мати у своєму розпорядженні один чи кілька автомобілів, призначених для перевезення людей на візках. У разі ж відсутності спеціального автомобіля підприємцям просто не видаватимуть ліцензію. Оскільки на такому підході наполягає міська влада, слід сподіватися, що ситуація з перевезенням цієї категорії пасажирів поліпшиться. Тим більше, що й часткове фінансування такої послуги міський бюджет бере на себе.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua