"«Будинок-метелик» за 800 євро"

25 березня 2014

Мільйони людей залишились без даху над головою на Філіппінах після спустошливого тайфуну, який забрав життя понад шести тисяч людей. Архітектори і дизайнери тепер працюють над тим, щоб у якомога швидше забезпечити людей надійним житлом.

«Будинок-метелик» загальною площею 11 з половиною квадратних метрів зроблено із одної прямокутної трубчастої сталевої балки. Щоб його зібрати потрібно 15 хвилин і зусилля 3-4 людей. Будинок здатний вмістити середню родину і коштує майже 800 євро. Є й інші версії такого типу помешкання – дещо просторіші: 15 і 26 квадратних метрів.

«Що робить будинок унікальним – то це те, що тут поєднується можливість швидко реагувати в разі аварії та цілісна металева структура, яка надає будівлі міцності, а людям – відчуття стабільності, безпеки в той час, коли вони перебувають всередині», – розповідає винахідник будинку Роґеліо Сантос.

Дах виготовлено з оцинкованої сталі, фанери та пінопласту. Для зовнішньої обшивки існує великий вибір матеріалів: та ж таки фанера, бамбук, метал та пластик.

«Вартість цього будинку полягає в тому, що він дає змогу пережити період стихійного лиха, і водночас з ним вам не доведеться йти на компроміс у плані якості», – каже архітектор Роял Пінеда.

Департамент соціального розвитку Філіппін вже замовив 5 тисяч таких систем.

 Copyright © 2014 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua