Влада столиці вирішила форсувати транспортний проект на Троєщині задля спорудження нового виїзду з Києва на Чернігівську трасу і створення магістралі — дублера Броварському проспекту. Це допоможе дещо розвантажити місто від транзитного транспорту. Для цього запустили процедуру громадських слухань в Деснянському районі. Кияни в свою чергу в цьому контексті  зацікавилися долею ринку «Троєщина» і оптового ринку овочів. Але з ринком нічого не станеться. Його територію впорядкують.

У господарів ринку ще з 2004 року є проект побудови  критих торговельних комплексів, підземного паркінгу. Давно обговорюється й проект побудови тут готелю з великими офісними приміщеннями. В готелі могли б перебувати ті, хто привозить сезонну продукцію на оптовий овочевий ринок. Цими проектами й будуть опікуватися власники підприємства.

Для міста головне — вивільнити від фур вулицю Електротехнічну, зробити  безперешкодний рух. Як повідомили розробники детального плану цієї  території, на ринку може збільшитися кількість робочих місць з 8 до 12,5 тисяч. В ДПТ, що винесли на громадські слухання, немає великих планів з побудови житлових комплексів. Головне — транспортна складова, впорядкування гаражної забудови, що самочинно «потрапила» на газову магістраль високого тиску.

Вечірній Київ