"Бухарест консультує Київ"

17 вересня 2013

У рамках офіційного візиту до Румунії міністр закордонних справ, чинний голова ОБСЄ Леонід Кожара зустрівся з головою Сенату цієї країни Кріном Антонеcку. Сторони обговорили стан і перспективи двосторонніх відносин, висловили зацікавленість в активізації контактів на рівні керівників парламентських комітетів і груп міжпарламентського співробітництва. Леонід Кожара поновив від імені Голови Верховної Ради Володимира Рибака запрошення голові Сенату Румунії відвідати Україну з офіційним візитом. Окремо підтверджено зацікавленість у подальшому розвитку політичного діалогу між Києвом і Бухарестом на всіх рівнях.

Йшлося й про забезпечення прав румунської національної меншини в Україні, зокрема в освітній сфері, та української громади в Румунії. Крін Антонеcку запевнив у всебічній підтримці Бухарестом курсу України на європейську інтеграцію та висловився за активізацію політичного діалогу.

Того самого дня Леонід Кожара провів переговори з міністром закордонних справ Румунії Тітусом Корлецяном у форматі віч-на-віч та у складі розширених делегацій. Як повідомляє прес-служба МЗС, йшлося про календар майбутніх контактів на різних рівнях до кінця 2013-го та впродовж 2014 року, взаємодію країн на міжнародній арені. Не оминули увагою і стану виконання Україною умов для успішного підписання під час Вільнюського саміту «Східного партнерства» Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з ЄС.

Міністри докладно обговорили співпрацю в рамках ОБСЄ, акцентуючи на здійснених Україною заходах з урегулювання придністровської проблеми. Не менш важливими темами стали взаємодія в рамках міжнародних і регіональних організацій, визначення подальших шляхів розвитку торговельно-економічного, культурно-гуманітарного, міжрегіонального і транскордонного співробітництва.

Підписано План консультацій між міністерствами закордонних справ на 2013—2014 роки. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua