"«Булати» стануть вагомим аргументом"

Євдокія ТЮТЮННИК
10 квiтня 2014

Доки цивільне населення брало активну участь у майстер-класі зі збирання і розбирання автомата Калашникова, який провели представники Самооборони Чернігівської області, військові частини і підрозділи, котрі дислокуються на території регіону, продовжували вдосконалювати свою бойову майстерність. Про це йшлося на традиційному брифінгу для представників ЗМІ в Чернігівській облдержадміністрації. 

Було зазначено, що напруга в суспільстві щодо військової агресії вже спадає. Хоча ще наприкінці березня ситуація на північному кордоні країни була досить складною. Засоби масової інформації розповіли про накопичення, пересування військової техніки з боку Росії — бронетехніки, літаків, десантних підрозділів... Та найбільше на ймовірність бойових дій вказувало розгортання росіянами мобільних госпіталів і центрів управління зв’язку. Це більше свідчить про готовність до бойової операції. Як розповів начальник регіонального медіацентру Міністерства оборони Вадим Мисник, Збройні сили України проводили відповідні заходи з метою досягнення бойового паритету. Ситуацію покращили перші кроки переговорного процесу, завдяки якому ймовірність проведення військових операцій або вторгнення значно зменшилася.

Паралельно до цього в області тривають заходи часткової мобілізації. Мобілізований бойовий склад займається на навчальних полігонах безпосередньо бойовими справами, стрільбами з військової техніки та стрілецької зброї. Виникали труднощі з поселенням призовників та забезпеченням їх усім необхідним. Ці питання вирішували уже в процесі бойового навчання. При цьому з харчуванням питань не було завдяки активній допомозі населення. Складно було задіювати кошти, оскільки немає затвердженого по Міністерству оборони кошторису. Командування підтримує бойовий дух мобілізованих, котрі перебувають на полігонах. Спочатку проводили 10-денні військові збори, зараз часткова мобілізація триває 45 діб. Тобто ті люди, котрі на хвилях патріотизму йшли до війська у перших рядах, зіткнулися з проблемами продовження власного бізнесу, сімейними обставинами, дехто скаржився на здоров’я. Усі ці проблеми розв’язують у міру надходження.

Боєготовність військовиків, що дислокуються на Чернігівщині, зміцнило надходження в одну із частин новітньої техніки — танків Т-64 ПМ «Булати». Бойову техніку вартістю 65 мільйонів гривень уже взяли на облік. Через збільшення присутності на території області військових стали в нагоді раніше не затребувані аеродроми та воєнні містечка. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua