"Бути об’єднаною громадою вигідно"

Вікторія КОВАЛЬОВА
8 квiтня 2015

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку. Відповідно до цих змін гроші даватимуть на реалізацію інвестиційних проектів місцевого самоврядування тільки тим обласним радам, які до 1 червня 2015 року затвердять перспективні плани формування об’єднаних територіальних громад. Про це повідомила директор департаменту регіонального розвитку та проектного управління Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Надія Бондарчук на нараді-семінарі представників районних та обласних рад з питань реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

За словами віце-прем’єр-міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка, об’єднання територіальних громад в Україні відбуватиметься на добровільній основі — штучних територіальних об’єднань не створюватимуть. При цьому Кабінет Міністрів України стимулюватиме цей процес шляхом розподілу фінансів Державного фонду регіонального розвитку таким чином: 80% — відповідно до чисельності населення, яке проживає у певному регіоні; 20% — відповідно до показника валового регіонального продукту в розрахунку на одну особу (для регіонів, у яких цей показник менш ніж 75% середнього по Україні).

Геннадій Зубко також підкреслив, що вже в 2016 році необхідно вийти на бюджети громад, які будуть фінансово забезпечені. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua