"Бюджет не отримав 6 мільярдів гривень від «Укрнафти»"

23 березня 2015

Втрати бюджету внаслідок неплатежів підконтрольної  олігарху Ігорю Коломойському ПАТ «Укрнафта» становлять 6 мільярдів гривень.

Про це заявив депутат від фракції БПП Мустафа Найєм, повідомляє «Українська правда».

«Податковий борг компанії (за оперативною інформацією) складає 2,3 млрд грн (в основному з рентної плати), а несплачені дивіденди (за 2011, 2012, 2013 роки) – 3,7 млрд грн.», – йдеться в повідомленні.

За словами нардепа, строки виплати дивідендів, відповідно до закону України «Про управління об’єктами державної власності», «Укрнафтою» були порушені, адже компанія мала перераховувати їх у бюджет щороку не пізніше 1 липня.

Крім того, є порядок нарахування пені на суму дивідендів, невчасно сплачених господарським товариством до державного бюджету (наказ Мінекономрозвитку № 725 від 2.07.2013), додав Мустафа Найєм.

Він зауважив, що обсяг загальних втрат бюджету, а це 6 мільярдів гривень, приблизно дорівнює сумі, що планується спрямувати з державного і місцевих бюджетів у 2015 році на дошкільну освіту (6,5 млрд грн), або в 1,5 більше обсягу, запланованих на функціонування станцій швидкої та невідкладної допомоги, центрів первинної медичної допомоги, пологових будинків, будинків, станцій переливання крові (3,93 млрд грн).

ТРК Львів 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua