"Бюджет приростає доходами"

4 червня 2015

220,2 мільярда гривень становили доходи зведеного бюджету в січні-травні 2015 року. Оперативні дані свідчать, що це на 54 мільйони, або на 32,5%, більше, ніж за торішній аналогічний період. Враховуючи перерахування відповідно до Бюджетного кодексу, доходи державного бюджету за означені місяці становили 183,2 млрд грн, до місцевих бюджетів надійшло 37 млрд, повідомляє прес-служба ДФС.

Приріст забезпечено з ПДВ із увезених на територію України товарів — на 43,2%, ПДВ на вироблені в країні товари — на 22,5%, ввізного мита — у 3,2 раза, акцизного податку з увезених на митну територію України підакцизних товарів — увосьмеро, з рентної плати за користування надрами — на 63,1%, збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності — на 42,2%, частини чистого прибутку (доходу) — на 78,7%.

З початку року платникам податків було відшкодовано 21,4 млрд грн ПДВ. Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування становило 70 млрд грн.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua