"Це наша з тобою біографія"

Олена ОСОБОВА
15 червня 2013

ВИСТАВКА. Герої минулого придивляються до нащадків на авторських знімках Юрія Хромушина та Вадима Лісового, Віктора Берхіна та Льва Шлапоберського. Вони зафіксували найважливіші події суспільного і культурного життя Луганщини різних років: зведення нових промислових об’єктів, житлових кварталів у містах і селищах, відкриття науково-дослідних інститутів. Експозиція «Це наша з тобою біографія» приурочена до 75-річчя утворення області.

Понад триста світлин, плакати радянського періоду, почесні стрічки, зразки продукції, що випускали раніше підприємства області, — це ті експонати, які у краєзнавчому музеї представляють багатство Луганщини. Та найбільший  скарб краю — люди — аматори й професіонали, яким властиве жертовне служіння ідеалам добра й краси, самовіддане вміння дарувати своє серце сучасникам.

Тож зі світлин за відвідувачами виставки спостерігають і Стаханов, відомий своїм рекордом, і винахідники Бахмутський та  Чихачов, космонавт Шонін і письменник Титов, поет Матусовський.

«Прагнемо, щоб люди, які пережили ці часи, чия молодість припала на минуле століття, згадали своє життя. А молодь,  народжена  вже в незалежній Україні, дізналася докладніше історію нашої області», — розкриває головний задум виставки завідуюча відділом сучасної історії Луганського обласного краєзнавчого музею Ольга Приколота. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua