"Центральною вулицею — на візках у вишиванках"

Світлана ІСАЧЕНКО
19 серпня 2014

Зворушливий захід відбувся нещодавно у Чернівцях. Пішохідною вулицею Ольги Кобилянської прогулювалися гарні жінки, святково вдягнуті у вишивані сорочки, горбатки, прикрашені намистом і герданами. Єдине, що відрізняло їх від решти перехожих, — усі були на інвалідних візках. 

— Ми хочемо поспілкуватися, поділитися новинами і водночас продемонструвати, що навіть прикуті до візка важкими недугами жінки залишаються жінками — красивими, усміхненими, які можуть поділитися з іншими своїм оптимізмом і любов’ю до життя, — каже ініціатор заходу голова громадської організації «Лідер» Валентина Добридіна.

Багато учасниць цієї святкової ходи взяли участь у традиційному обласному благодійному фестивалі народної творчості «На крилах надії», що вже вшосте відбувся в Чернівцях для людей з обмеженими фізичними можливостями. Інваліди-візочники підготували різножанровий концерт і організували виставку своїх робіт, представивши вишивки, плетиво, розшиті нитками і бісером картини. А ті, хто любить красне слово, читали свої поетичні і прозові твори на засіданні літературно-мистецького об’єднання «У родинному колі».

— Коли сидиш в інвалідному візку, важливо у вільну годину зайняти себе доброю справою, щоб тіло відпочивало, а душа умиротворювалася, збагачуючись високими емоціями, — кажуть в один голос учасниці фестивалю. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua