"Церква об’єднуватиме суспільство"

19 серпня 2014

Напередодні інтронізації нового Предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Президент Петро Порошенко зустрівся з переможцем виборів митрополитом Чернівецьким і Буковинським Онуфрієм. Глава держави привітав Предстоятеля УПЦ з обранням на престол.

«Ми молимося, щоб Церква вистояла і принесла мир, милосердя і християнські цінності на нашу землю. Держава і я як Президент є надійною опорою у вашій Божій справі. І мої очі, і моє серце, і двері завжди будуть відкритими для вас», — запевнив Петро Порошенко.

Нині наша багатостраждальна Україна переживає важкі часи. Вона потребує слова Божого, єдності, миру й милосердя. Потребує милосердя до знедолених, до воїнів, які боронять Україну, до тих, хто був змушений виїхати і потребує допомоги.

За таких умов Церкві необхідна єдність, прагнення до діалогу. «Я дуже радію, що одразу після обрання ви висловили тверде переконання продовжувати пошук миру, злагоди та об’єднання, якого сьогодні конче потребує Україна. Як і Церква потребує діалогу єднання», — цитує слова Петра Порошенка прес-служба Президента.

На переконання глави держави, наш народ демонструє єдність і патріотизм. «Пишаюся тим, як український народ поводиться у ці тяжкі часи, як він об’єднується, наскільки він зараз є патріотичним, любить Батьківщину, згуртований і з честю долає випробування», — сказав Президент і додав, що нині Церква і влада мають спільно відстоювати державницькі цінності.

«Коли говоримо про європейську інтеграцію, — зазначив він, — то йдеться не про договори, а про цінності. Ці цінності мають бути першим орієнтиром для нас в ухваленні рішень — цінності загальнолюдські, цінності християнські».

Зі свого боку Предстоятель УПЦ подякував Президентові за вітання. І наголосив, що основний обов’язок Церкви нині — примирення людей. «Ми приймаємо всіх з любов’ю, тому що всі ми — діти Божі, і це головна місія Церкви. Наше служіння в тому, щоб виховувати людей, піднімати людей духовно», — сказав митрополит Онуфрій.За його словами, Церква має допомагати людям, які страждають. Бути з людьми не тільки в духовних, а й у матеріальних бідах, розділяти їхню долю, щоб зменшити гіркоту скорботи, яку люди нині переживають. «Ми маємо об’єднатись у Христі», — наголосив Предстоятель УПЦ.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua