"Церква покликана лікувати душі"

3 березня 2015

Президент Петро Порошенко провів зустріч із Верховним архієпископом Української греко-католицької церкви Святославом Шевчуком. Було обговорено провідну роль, яку відіграє церква у такі переломні моменти існування нації, який нині переживає Україна, і важливу духовну складову для зміцнення держави й досягнення перемоги.

Президент подякував за активну патріотичну позицію, яку займає особисто Верховний архієпископ Святослав і предстоятелі та священики Української греко-католицької церкви щодо підтримки державності й духовності у країні: «Великої поваги і вдячності заслуговує ваша позиція щодо агресії Росії, щодо молитов за Українську державу, за воїнство, за вояків, які захищають найцінніше, що ми маємо, — нашу волю, державу, майбутнє».

«Ви робите безцінний внесок в забезпечення миру, миру в душах, адже ворог прагне не лише забезпечити собі військову перемогу, а й відкрити другий фронт усередині країни, посіяти ненависть, і слово церкви, яка закликає Україну до єднання, надзвичайно потрібне, можливо, як ніколи в нашій історії», — цитує Петра Порошенка прес-служба Президента.

У відповідь Верховний архієпископ Святослав наголосив, що духівництво намагається на різних рівнях, у різний спосіб задіяти всі духовні сили й можливості церковної структури, щоб підтримати нашу державу і служити людям.

Глава УГКЦ поінформував, що під час свого нещодавнього візиту до Святого Престолу просив Папу Римського ініціювати благодійну допомогу Україні на міжнародному рівні: «Я сказав Папі, що сьогодні наша церква — це військово-польовий госпіталь, який лікує людські душі, рани і намагається прислужитися людям».

Під час нещодавньої поїздки до Ватикану Його Блаженство порушував питання Надії Савченко, висловивши сподівання, що Святий Престол зробить кроки для визволення бранки. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua