"Винних у смертях українців притягнуть до міжнародної відповідальності - Керрі"

21 лютого 2014

Уряд США попереджає українських чиновників про міжнародну відповідальність за смерті на вулицях Києва. Про це ідеться у заяві держсекретаря США Джона Керрі, поширеній на сайті Держдепартаменту.

«Народ України і міжнародна спільнота притягне до відповідальності тих, хто відповідальний за те, що сталося», – сказав Керрі.

«Народ України заслуговує набагато кращого, ніж безглуздої смерті і страждань на вулицях одного з великих міст Європи», – наголосив очільник американської дипломатії.

«Насильство має припинитися. Ми однозначно засуджуємо застосування сили проти цивільних осіб з боку сил безпеки, і настійно закликаємо відкликати ці сили», – сказав Керрі.

«Сполучені Штати вже приступили до реалізації санкцій шляхом оголошення заборони на поїздки для тих українців, які відповідальні за насильство», – зазначив він.

Керрі також зазначив, що демонстранти мають реалізовувати свої права мирним шляхом.

«Немає часу для балансування на межі війни чи трюкацтва. Президент Янукович повинен негайно провести серйозні переговори з лідерами опозиції заради створення нового тимчасового уряду, який буде мати широку підтримку», – наголосив держсекретар США.

У Києві протягом усієї ночі відбувалися переговори, в яких брав участь президент Янукович, лідери української опозиції, міністри закордонних справ Німеччини та Польщі. Про результати цих переговорів ще не повідомляли.

 Радіо Свобода



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua