"Чемпіона світу у веслуванні на каное назвав фотофініш"

Валерій РЕКУНОВ
12 серпня 2014

Два роки тому Юрій Чебан завоював перше в історії України олімпійське золото у веслуванні на каное.

На лондонських літніх Іграх у цьому видовищному виді спорту з’явилася новинка — спринтерська дистанція 200 метрів. 26-річний вихованець одеської спортивної школи відмінно впорався з роллю забійника: на фініші його каное випередило найближчого переслідувача більш ніж на півкорпуса. Позаду залишилися грізні суперники — Євгеній Шуклін з Литви та росіянин Іван Штиль.

Юрій Чебан випередив конкурента на одну соту секунди. Фото з сайту dumskaya.net

На чемпіонаті світу-2014 в Москві студента Полтавського педагогічного університету імені Короленка вважали явним лідером української команди, склад якої налічував 30 спортсменів. Свій статус олімпійський чемпіон Лондона і бронзовий призер Пекіна переконливо підтвердив у російській столиці.

Фінішну риску каное Чебана і росіянина Олексія Коровашкова перетнули практично одночасно, але на табло результат господаря змагань стояв вище.

Проте після перегляду фотофінішу судді змінили своє рішення. Як показав повтор, Юрій подолав дистанцію за 38,13 секунди, випередивши головного конкурента на 0,01 секунди.

Третім фінішував срібний призер Олімпіади-2012 Євгєній Шуклін з Литви. Нагадаю, що на чемпіонаті Європи-2014 в Бранденбурзі (Німеччина) Чебан посів п’яте місце.

До нагороди найвищої проби на своїй улюбленій дистанції заслужений майстер спорту України додав срібну медаль, яку здобув в естафеті 4 х 200 м разом зі своїми товаришами по збірній — Олександром Максимчуком, Віталієм Голюком та Вадимом Ціпаном.

На кілометровій дистанції ближче за інших до нагороди був український каноїст Павло Алтухов, якому лише 18 років. Він став серйозним конкурентом для Аттіли Вайде з Угорщини, але все ж поступився майбутньому бронзовому призеру 0,312 секунди і залишився четвертим. Чемпіоном світу в цій дисципліні став німець Себастьян Брендель, срібло — у Мартіна Фукси з Чехії.

Українські веслувальники виступали ще в двох фіналах. Дмитро Янчук і Тарас Міщук фінішували сьомими в каное-двійці на 500 метрів. А байдарочниця Світлана Римкевич була дев'ятою на дистанції вдвічі довшій. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua