"Через малювання діти розкривають свій внутрішній світ"

Світлана КОВАЛЬЧУК
4 червня 2013

КОНКУРС. У переддень Дня захисту дітей на столичному Майдані Незалежності відбувся фінал Четвертого Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка серед дітей з діабетом. 

Щороку на конкурс надходить понад 600 малюнків з усіх куточків країни. Переможців у двох вікових категоріях (до 7 років та від 8 до 17 років) та в шести номінаціях («Моя сім’я», «Мої друзі», «Моє майбутнє», «Мій край», «Мої фантазії», «Брати наші менші») обирає журі.

Ще одного переможця визначають користувачі соціальної мережі Facebook на спеціальній сторінці конкурсу, голосуючи за малюнок, який найбільше сподобався. Усіх переможців нагороджують путівками на відпочинок у профільний санаторії «Березовий гай», що в Миргороді.

Кость Лавро із задоволенням спілкувався з учасниками конкурсу. Фото Світлани СКРЯБІНОЇ

Після завершення урочистої церемонії нагородження на дітей та присутніх чекав сюрприз: художній майстер-клас від популярного ілюстратора дитячої літератури Костянтина Лавра, відомого зокрема за оформленням книжок видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Він також співпрацює з дитячими видавництвами США, Швейцарії, Франції та інших країн. Усі охочі отримали змогу поринути у спільну творчість і втілити свою фантазію, зобразивши широковідомі серед українських дітей сюжети із книжки «Улюблені вірші» чи не найпопулярнішого українського видавництва. Діти так захопилися малюванням із художником, що навіть не дали підступитися до його мольберта. Тож тільки згодом Кость Лавро відповів на запитання, чому взяв участь у цьому заході:

— Я з великим задоволенням спілкувався з учасниками конкурсу, серед яких багато справді талановитих авторів. Для дітей дуже важливо, щоб їхні здібності помічали і допомагали їх розвивати. Заохочення до творчості потрібне не лише тим, хто хоче стати художником у майбутньому, — через малювання діти розкривають свій внутрішній світ».

Дорослі влаштували дітям справжнє свято



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua