"Черговий крок до миротворчої місії"

3 березня 2015

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким надав чинності рішенню Ради національної безпеки і оборони від 18 лютого «Про звернення до Організації Об’єднаних Націй та Європейського Союзу стосовно розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру та безпеки».

РНБО вирішила, що інтереси національної безпеки України та невідкладне врегулювання кризової ситуації, що склалася в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також забезпечення ефективної імплементації мінських домовленостей вимагають звернення до Ради Безпеки ООН та Ради Євросоюзу із проханням розгорнути на території України міжнародну операцію з підтримання миру й безпеки. РНБО запропонувала Президентові звернутися від імені України до цих міжнародних організацій із проханням направити в Україну миротворців, а також до Верховної Ради про схвалення такого звернення.

Уряду доручено невідкладно внести пропозиції із законодавчого врегулювання питань проведення в Україні міжнародної операції з підтримання миру та безпеки, повідомляє прес-служба Президента.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua