"Черкаські машини йдуть на схід"

Владислав КИРЕЙ
15 листопада 2014

Ще одна військова машина вирушила від Черкаської облдержадміністрації у район бойових дій. Наразі це вантажівка КрАЗ підвищеної прохідності, обладнана під використання в умовах осені і зими для перевезення вантажів та бойового складу. Це стало можливим завдяки благодійному фонду «Нова громада», який постійно опікується військовослужбовцями в зоні АТО. Це вже четверта машина, яку він відправив у зону АТО. Одна з них — броньований позашляховик «Форд» — уже побувала на бойовому завданні. Загалом «Нова громада» витратила на допомогу українським військовим близько чотирьох мільйонів гривень.

— Ми віддаємо для фронту все, що можемо, від щирого серця, намагаємося допомогти, чим тільки можемо, — розповів меценат Костянтин Невесенко.

Передали грізний великогабаритний КрАЗ у тендітні руки маленької жінки Ірини, відомої донецьким кіборгам під псевдонімом Марго. Ця молода черкащанка, залишивши вдома семирічну донечку, стала на захист держави й нині є командиром штурмової роти зазначеного добровольчого формування.

— Там моя друга сім’я, — розповідає Ірина, — хлопці по 18—19 років, які щодня потрапляють під кулі, але що більше зазнають втрат, то більше у них серце рветься до бою. Хочу подякувати землякам за підтримку, за цю машину, вона дійсно там необхідна, бо з технікою у нас дуже скрутно.

Бійцям 5-го окремого батальйону «Правого сектору» цими днями передали в Умані позашляховик «Нісан Навара». Така можливість є, як  розповів член ради громадських організацій міста Умань Олег Волошин, завдяки побратимам із Великобританії, з якими служили в армії. Джип  сучасний, потужний, гарний. Уманчани до того ж потурбувалися про те, щоб автомобіль відбув на схід у відмінному технічному стані, завантажений ще й теплими речами, медикаментами, їжею. Це вже другий позашляховик, переданий цими днями з Умані нашим армійцям.

Як повідомив обласний військовий комісар Євген Курбет, машини з Черкащини постійно відправляємо на схід України. Тільки територіальний батальйон «Черкаси» отримав 65 автомобілів різного класу за сприяння облдержадміністрації та черкаських підприємців. Окрім цього, транспорт спрямовували також прикордонникам, бійцям Національної гвардії та добровольчих батальйонів, де служать черкащани.

А Єдиний центр допомоги армії у місті Черкаси недавно передав бійцям у зону АТО тепловізор. Кошти для його придбання зібрали працівники Державної екологічної інспекції у Черкаській області разом із громадськими інспекторами охорони навколишнього середовища. Бійці передають черкащанам слова великої вдячності, якби не активна допомога від волонтерів та небайдужих громадян, українській армії було б важко. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua